Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 7 Temmuz Perşembe günü saat 14.00´da Ek Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi.Belediye Başkanımız Muhammet Tokat´ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına mazereti bulunan belediye meclis üyesi Enver Üstek dışında tüm meclis üyelerimiz katıldı.
13´ü ana ve 4´ü ek gündem olmak üzere toplam 17 madde görüşülerek karara bağlandı.
07.07.2010 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİ:
1. Açılış Yoklama.
2. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün; Nedime Beler Kız Öğrenci Yurdumuzun 2010–2011 Eğitim-Öğretim yılında uygulanacak yurt ücretinin belirlenmesi ile ilgili yazısının görüşülmesi.
3. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün; boş kadro unvan değişikliği ile ilgili yazısının görüşülmesi.
4. Fen İşleri Müdürlüğü’nün; taşkın koruma tesisleri ile ilgili yazısının görüşülmesi.
5. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün; İlçemiz Hacıapti Mahallesinde bulunan Baltalı Kapı ve Çevresinin Sokak Sağlıklaştırma projesi yapım işi için “taşınmaz kültür varlıklarını korunması katkı payı” hesabından mali destek alınması ile ilgili yazısının görüşülmesi.
6. Çevre ve Orman Bakanlığı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 213. Şube Müdürlüğü’nün yazıları ile 20.02.2010 tarihli resmi gazete de yayınlanan “Akarsu ve dere yatakları” konulu Başbakanlık 2010/5 sayılı genelgesi hükümleri gereğince; Balavca deresi taşkın koruma tesisinin Milas Belediye Başkanlığı’na devredilmesi ile ilgili talebinin görüşülmesi.
7. AVEA’nın dilekçesi ile İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi 995 ada B Bloklar karşısında su deposu olarak kullanılan alan içinde cep telefonu iletişimini sağlayan istasyon kurma ile ilgili talebinin görüşülmesi.
8. Fadime BAYAR vekili Ömer BAYAR’ın dilekçesi ile İlçemiz Burgaz Mahallesi Çaltılık Mevkii tapunun 1025 ada 1 parselinde kayıtlı trafo alanını satın alma ile ilgili talebinin görüşülmesi.
9. Ahmet FİDANCI’nın dilekçesi ile İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi Halilbey Bulvarı tapunun 566 ada 88 parseline şuulu durumdaki mülkiyeti Belediyemize ait 566 ada 1 parseli satın alma ile ilgili talebinin görüşülmesi.
10. Rıza ESEN vekili Halil MUTLU’nun dilekçesi ile İlçemiz Dörttepe Köyü Belediyemizce tespit edilen köy yerleşik alanında kalan tapunun 6250 ve 6251 parsellerinde kayıtlı taşınmazlarla ilgili TAKS:%20 KAKS: %40 olmak üzere hazırlanan konut alanı ve park alanı amaçlı mevzii imar planı önerisinin görüşülmesi.
11. HSBC’nin dilekçesi ile İlçemiz Tansaş Alışveriş merkezi civarına ATM kurulması ile ilgili taleplerinin görüşülmesi.
12. Yeni Milas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim GÜLEN’in dilekçesi ile İlçemiz Hayıtlı Mahallesi Kütüphane civarı Balavca deresi üzerindeki büfe ile ilgili taleplerinin görüşülmesi.
13. Mehmet Emin KAN’ın dilekçesi ile İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi’nde Bodrum Bulvarı kesişme noktasında şehiriçi dolmuş durağı civarındaki park alanına büfe koyma talebinin görüşülmesi.
EK GÜNDEM :
1. Erol ÇENGELCİ’nin dilekçesi ile İlçemiz 90 ada 88 parselde kayıtlı taşınmaz ile ilgili imar planı önerisinin görüşülmesi.
2. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün; damacana kota ile ilgili yazısının görüşülmesi.
3. Yeni Milas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın; teminat mektubu sağlanması ile ilgili talebinin görüşülmesi.
4. Yeni Milas Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın; Milas Şehir Stadının kendi faaliyetlerinde kulüplerine tahsis edilmesi talebinin görüşülmesi.