beyaz şapkalı hacker seo paketleri ucuz web sitesi maç izle
 UYGARLIKLARIN BAŞKENTİ MYLASA VE ÇEVRESİ | Milas Belediyesi
Milas E-Belediye Tüm Belediyecilik işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz.
Giriş için tıklayın | E-Çap | KRH
Milas Belediyesi

UYGARLIKLARIN BAŞKENTİ MYLASA VE ÇEVRESİ

Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Arkeolog Yrd. Doç. Abuzer Kızılın ayrıntılı bir şekilde hazırlamış olduğu bu çalışmanın Milasın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmada çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Çünkü çok uzun süredir bu yönüyle Milasla ilgili olarak geniş kapsamlı bir çalışma yayınlanmamıştı. Bu kitap Milas Belediyesinin katkılarıyla Milas Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma-Tanıtma Vakfı(MİÇEV) tarafından bastırlmıştır.

Bu kitapta Milasın fiziki ve tarihi coğrafyasına öncelikle değinilmiştir. Daha sonra Milas ve çevresinde bulunan tarihi yerleşim merkezleri incelenmiştir. Bu yerleşimleri Mylasa, Beçin, Iasos, Labranda, Euromos, Herakleia, Keramos, Bargylia, Hydisos, Hydai, Kindya, Kildara, Sinuri, Khalketor, Olymos, Pisada olarak sıralayabiliriz. Bu yerleşim merkezleri incelenirken önce yerleşim yerlerinin tarihi ve coğrafi bilgisi verilmiş, daha sonra bu yerleşim yerlerinde bulunan tapınaklar, kalıntılar, mezarlıklar ve diğer tarihi değerler ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir.