
Milas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor.
20.03.2015Milas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ve çok sayıda ihtiyaç sahibi yurttaşın yüzünü güldüren “Elden Ele” isimli projeye İlçe halkı da büyük destek veriyor.Evlerinde ihtiyaç fazlası eşyalarını yardıma muhtaç ailelere ulaştırılması için İlçemizde ikamet eden hayır sever Sahibe Arıcan rahmetli annesi Fatma Arıcan adına tüm ev eşyalarını Milas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağışta bulundu.
Milas Belediyesi’ne böyle bir kampanya başlattıkları için teşekkür eden Sahibe Arıcan herkesin bu kampanyaya destek vermesini istedi.
Kendisine yaptığı bağıştan ötürü bir teşekkür belgesi takdim edildi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde yaşayan Engelli vatandaşlarımızı unutmadı.
Yapılan çalışmalar sonucunda Önal Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile koordine edilerek Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) tarafından 25. Yılı şerefine sahneye konulan “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyuna 20 engelli vatandaşımızı götürdü.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada ; “ Ülkemizde yaklaşık 8.5 milyon özürlü olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla Milas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Engelliler Masası" ile yerel bazda engelli bireylerimizin ihtiyaç duydukları her türlü desteğin sağlanmasını hedeflemekteyiz” denildi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızıda hizmet götürüyor.
Yaşlı,bakıma muhtaç,evi olmayan,hayatını idame etmekte zorlanan vatandaşlara yönelik Müdürlülçe yapılan çalışmalar kapsamında ,Şevketiye Mahallesi No:36 adresinde ikamet eden Ali İhsan Yağcıoğlu isimli vatandaşın müdürlüğe yapmış olduğu baş vuruda ,kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını,Huzur evine yerleşmek istediğini belirtmesi üzerine,Milas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yapmış olduğu araştırma ve görüşmeler neticesinde adı geçen vatandaş Milas Belediyesine ait Ambulans ile Afyonkarahisar ilinde bulunan huzur evine yerleştirildi.
Ali İhsan Yağcıoğlu ; Milas Belediyesi tarafından hep destek gördüğünü söyledi ve Milas Belediye Başkanı Muhammet TOKAT başta olmak üzere çalışan personellere de teşekkür etti.