ORMANCI SON YOLCULUĞUNA ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

20.03.2015

Milas’ın yetiştirdiği ve Türkiye’nin kendi alanındaki en önemli ses sanatçılarından biri olan Kültür Bakanlığı Sanatçısı Nazmi Yükselen son yolculuğuna uğurlandı.

Dün yaşamını yitiren Nazmi Yükselen’in naşı ilk olarak Dörtyol’a getirildi. Buradan Kurşunlu Camiine kadar omuzlarda taşınan naaşın üzerine sevenleri karanfiller bıraktı.

Düzenlenen cenaze törenine; Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun CHP İl Başkanı Mürsel Alban,CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, siyasi parti temsilcileri, Milas Belediyesi meclis üyeleri, Sivil Toplum örgütü liderleri, daire amirleri, yakınları ve sevenleri katıldı.

Namaz öncesinde Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış tarafından Nazmi Yükselen’in özgeçmişi okunarak katılımcılar bilgilendirildi.

Kurşunlu camiinde öğle namazına müteakip İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanan Yükselen’in naaşı Milas Şehir Mezarlığı’na defin edildi.

NAZMİ YÜKSELEN KİMDİR?

1926 yılında Milas’ta doğdu. İlk ve ortaokulu Milas’ta okudu. 1948 yılında İstanbul radyosunun açtığı sınavı kazanarak, “Halk Türküleri” sanatçısı oldu. Daha sonra Ankara radyosuna geçti ve Muzaffer Sarısözen’in yönettiği “Yurttan Sesler Korosu”nda “misafir sanatçı” olarak çalıştı. Sahne çalışmaları da oldu. 1958-1962 yılları arasında İzmir radyosunda çalıştı. 1974 yılında Milas’a geldi. 42 adet plak doldurdu. Üç filmin dublaj müziğini yaptı. 1982′de Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı seçildi.Yükselen evli ve 5 çocuk babasıydı.