KUVAYİ MİLLİYE DESTANI MİLASTA

20.03.2015

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi  etkinlikleri kapsamında Milas’ta "Dayandık, Dayanmaktayız" isimli Kuvayi Milliye konulu dramatizasyonu sahneledi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda sahnelenen öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Filiz Çevik Tan´ın Nazım Hikmet´in Kuvayi Milliye Destanı eserinden uyarladığı drama beğeni topladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk odaklı şiir dramatizasyonu içeren oyun öncesinde Emekli öğretmen-araştırmacı yazar Hamdi Topçuoğlu tarafından Cumhuriyet, Atatürk ve Çanakkale ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Topçuoğlu’nun sunumun ardından sahneye davet edilen Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Topçuoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi  Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr.Filiz Çevik Tan tarafından hazırlanan ve Nejat İşler tarafından seslendirilen slayt gösterisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Öğrenciler tarafından sahnelenen oyunun ardından sahneye davet edilen Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Filiz Çevik Tan’a bir plaket ve çiçek verirken, öğrencilere de birer teşekkür belgesi takdim etti.

Düzenlenen etkinliğe; Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Belediye Meclis Üyeleri Aysun Yılmaz ve İlknur Öner, MİŞTİ Genel Sanat Yönetmeni Dağlar Uygur ile sanatseverler katıldı.