NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

10.04.2015

Milas Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.28 asıl 9 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; Encümen üyelikleri, İmar ve Plan Bütçe ve Denetim komisyonlarında bir yıl boyunca görev yapacak olan meclis üyeleri belirlendi.

Toplantıda ilk olarak MİLFOLK tarafından Selanik’e Atatürk’ün doğduğu eve yapılacak olan ziyarete katılacak  olan kişilerin isimleri meclis kararıyla netleştirildi ve konuyla ilgili karar alındı.
Milas Belediyesi Encümeni’nin görev süresinin dolması nedeniyle encümende görev yapacak olan isimlerde belirlendi. Yapılan görüşmelerde CHP tarafından Halil Ilbıra, Teyfik Kırçın ve Aysun Yılmaz aday gösterildi.  Diğer partiler herhangi bir aday göstermezken yapılan gizli oylamada Aysun yılmaz 30 oy, Halil Ilbıra ve Teyfik Kırçın da 28 oy alarak encümen üyesi oldular.
Gündem gereği bir yıl süreyle görev yapacak olan İmar Komisyonu üye seçiminde ise CHP tarafından Ahmet Kılbey, Ece Gülen ve Enver Tuna aday gösterildi. AK Parti grubu adına Hürol Önder, Milliyetçi Hareket Partisi de Mehmet Öztaş’ı aday gösterdi. Aday gösterilen isimler gizli oylamayla bir yıl boyunca görevlendirildi.
1 yıl süreyle görev yapacak olan Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimlerinde ise CHP grubu; Aysun Karatoprak, İbrahim Zeybekoğlu ve Şeref Çağırkan’ı, AK Parti Grubu; Mehmet İnpınar’ı ve MHP grubu ise Kasım Özkan’ı önerdi. Yapılan gizli oylamada önerilen isimler oy birliğiyle ilgili komisyona seçildiler.
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapmak üzere Milas Belediyesi bünyesine çalıştırılacak olan 250 Temizlik işçisinin 44 ay boyunca çalışmasını sağlayacak karar oy birliğiyle kabul edildi. Kararla mevcutta çalışan işçiler artık bir yıl yerine 3 yıl boyunca çalışma imkânı bulacak.
Faaliyet raporlarının okunması ve meclis üyelerinin bilgilendirilmesinin ardından Ak Parti grubu adına Hürol Önder ; Faaliyet raporundaki maddelerin ayrıntılı bir biçimde olmasını talep ettiklerini ancak faaliyet raporuna kabul oyu vereceklerini bildirdi.Yapılan oylamada 2014 yılı faaliyet  raporu oy birliğiyle kabul edildi.
2014 yılı denetim komisyonu tarafından hazırlanan rapor okunarak meclis üyelerine bilgiler aktarıldı. Raporda   İşletme ve iştirakler müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kuruluşlardan Labranda şişeleme tesisleri dışındakilerin zarar ettiği belirtilerek bunların İştirakler müdürlüğünden ayrılarak kiraya verilmesi gerektiği belirtildi.
Gündeme Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan  maddelerin Komisyonlar tarafından incelenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Uzun süredir üzerinde çalışılan Selimiye,Ören ve Güllük mahallelerinin imar planlarının bütünleştirelmesi ve sayısallaştırılmas işlemlerinin bitirildiği Bu mahallelerde sorunsuz olan yerlerin imar ruhsatı verilmesinde bir sakınca olmadığı diğer sorunlu yerlerin karantinaya alındığı buralar için bütüncül bir revizyon yapılması gerektiği  konusunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında Başkan Tokat Milas Belediyesi olarak başlatılan üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.Alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, üst yapı çalışmaları için 120 m2 kilit parke taşı20 bin ton rotmix,90 bin m2 yol ve kaldırım parke taşı ihalelerinin yapıldığını,22 bin m2 lik yeni bir ihaleye çıkacaklarını ayrıca 60 bin m2 lik bir ihalenin de hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.Milas Belediyesi olarak 400-500 bin m2 civarında yol ve üst yapı işinin programlandığını bunların çok büyük rakamlar olduğunu Milasın ancak bu şekilde yollarının tamamlanacağını söyledi.
Milas Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan Çöllüoğlu Hanı’nın ne şekilde kullanılması gerektiği konusu da toplantıda görüşüldü. Yapılan görüşmelerde oluşturulacak olan bir komisyonun ilgili konuda çalışması ve hanın nasıl kullanılacağının tespit edilmesi gerektiğinin belirlenmesi kararlaştırıldı. Buna göre oluşturulan komisyona; CHP’den Mehmet Murat Yazar, Gülşen Gökçe ve Fail Karagöz, AK Parti’den Ayşegül Semerci Güneş ve MHP’den de Zeliha Arpazlı komisyona seçildi.
Gündeme ek madde olarak giren Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Güllük Belediyesi tarafından 48 yıllığına kiralanan yerde faaliyet gösteren tekne onarım ve atık çekim alanının tüm alet edevat ve borçları ile Muğla Büyükşehir Belediyesine devri konusu oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısı sonunda tüm Meclis Üyeleri tarafından kazı çalışmalarının devam ettiği uzun yuva bölgesine ziyaret gerçekleştirildi.Burada çalışmalar hakkında bilgiler alan meclis üyeleri daha sonra Restorasyonu tamamlanan Çöllüoğlu hanına geçti.Burada Çöllüoğlu hanının tarihi ve Milas için önemine değinen Belediye Başkanı Muhammet TOKAT; Baltalı Kapı,Hacı İlyas meydanı,Arasta’nın 2. Etabı ve Gümüşkesen anıtı çevresinde yapılması düşünülen proje hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı.