BAŞKAN TOKAT ZABITA HAFTASINI KUTLADI

04.09.2015

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 1-7 Eylül arası kutlanan Zabıta haftası nedeniyle  Zabıta personeli ile bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ve Meclis üyesi Mehmet Yılmaz ile beraber Zabıta personeli ile bir araya gelen Tokat Zabıtalara çiçek vererek baklava ikram etti.
Başkan Tokat yaptığı konuşmada ;
“Burası bir kamu kurumu.Kamu kurumlarının gerektirdiği hizmetlerin yerine getirilmesi için hepimizin yetki ve sorumlulukları var.Özellikle zabıta bu konuda çok önemli.Kullandığı yetki ve sorumlulukları diğer birimlere göre daha fazla önem arz ediyor.Zabıtamız topluma karşı Belediyenin yansıyan yüzü,çalışma tarzı hal ve tutumu,vatandaş ile olan diyaloğu belediyenin imajını belirliyor.Bu anlamda gayret ve çaba gösterdiğinizin farkındayım,hepinize teşekkür ediyorum.
Alt yapının tamamlanması ile başlattığımız üst yapı çalışmalarımız yavaş yavaş toparlanıyor.Kentte genel bir sistemin oturması ve kurallara uyulması sürecine giriyoruz.Kentleşmenin gerektirdiği uygulamalara geçmek ve vatandaşımızı bu konuda bilgilendirmek ve alınacak tedbirler ile belli kuralları uygulamamız gerekiyor.Bu konuda Zabıtalarımıza büyük görevler düşüyor.
Son zamanlarda kaldırımların,bisiklet yollarının ve engelli kaldırımlarının istismar edildiğini görüyoruz.Bu anlamda kentte olması gereken düzenin ve sistemin tavizsiz bir şekilde uygulanması gerekiyor.Bu konuda Kent Konseyi ile birlikte çalışma yürütüyoruz.Gerekirse bizzat kendim anons ederek bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağıracağız.Broşürler bastırıp dağıtacağız.Belli bir süre sonunda ise cezai yaptırımlar uygulayacağız.Kaldırım işgalleri başta olmak üzere tüm olumsuzlukları gidereceğiz.Bu konuda zabıtalarımıza büyük görevler düşüyor.
Sizlerinde bu görev bilinciyle hareket edeceğinizi umuyor Zabıta Haftanızı kutluyorum”.dedi