ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE TEKNE GEZİSİ

03.10.2015

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE TEKNE GEZİSİ

Milas’ta ikamet eden Şehit Aileleri ve Gaziler için tekne gezisi düzenlendi. Milas  Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da katıldığı tekne gezisinde Şehit Aileleri ve Gaziler Milas Belediyesi’ne ait otobüs ile Boğaziçi Mahallesine götürüldü.
Boğaziçi ,Meşelik,Güvercinlik,Dörttepe ve Kemikler mahallesi muhtarlıklarınca organize edilen geziye Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş,Milas Kaymakamı Fuat Gürel,Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük ve Yürütme Kurulu Üyeleri,Milas Belediyesi Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Mat katıldı.
Boğaziçi mahalle muhtarı tarafından karşılanan Gazi ve Şehit ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu ve organizasyonda emeği geçenlere birer teşekkür belgesi verildi.
Tekne gezisi öncesi birer konuşma yapan Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal,Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük ve Milas Kaymakamı Fuat Gürel şunları söylediler
Muhtar İbrahim Köksal;“Bugün sizler için bir gün tertip ettik. Sizlere bu vatan çok şey borçlu. Her şeyimizi borçluyuz. Sizler, ölümü göze alıp bize yurt kazandırdınız. Şehitlerimize ve geçmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerine, şehitlerine sahip çıkmayan ülkeler yok olmaya mahkumdur. Ulusal bilincimizi geliştirmek zorundayız. Ulusal bilinci olmayan ülkeler kendilerine vatan arıyor. İyi ki sizler varsınız. İnşallah bu ruhla bu ülke devam edecek. Bugünkü etkinliğimizi Milas Kent Konseyimiz, Dörttepe, Boğaziçi, Meşelik ve Güvercinlik muhtarlıklarımızla yaptık. İnşallah sizleri mutlu ederiz. Önümüzdeki yıl da bu etkinliğimizi devam ettireceğiz.”
Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük;“Geleneksel olmasını arzuladığımız ve bugün ikincisi gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Size ne yapsak hakkınızı ödemek mümkün değil. Yaşattığınız kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevi. Başta Milas Belediyesi ve 5 mahalle muhtarlığımıza teşekkür ediyorum.”
Milas Kaymakamı Fuat Gürel;“Geçen yıl da 5 muhtarlık vasıtasıyla bir gezi düzenlenmişti. Bu yıl da Kent Konseyi dahil olarak güzel bir etkinliğe imza attılar. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle planladığımız etkinliği bugün yapıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum maalesef yeni şehit ve gazi ailelerine imkan tanıyor. Birlik beraberliğimize kasteden hainler bitmiş değil. Siz gazileri ve şehit ailelerini görünce bu vatanın sahipsiz olmadığını, önümüzdeki süreçte de annelerin kınalı kuzularını vatan savunması için cepheye, askere göndereceğini biliyoruz. Sizler, gaziler ve şehit aileleri bizim için önemlisiniz. Bizlerin kutsalısınız. İnşallah bu etkinlikle beraber sizin öneminizi herkes anlar. Ölmeye niyetlenmek çok kolay değildir. Hiç kimse evladını kolay biçimde gözden çıkaramaz ama vatan için evladımızı cepheye de gönderebiliriz canını da feda edebiliriz. Bu bizim milli değerimizdir. Ben etkinliği düzenleyen belediye başkanlığımıza, kent konseyimize, muhtarlıklarımıza teşekkür ediyorum”dedi.
Konuşmaların ardın Şehit Aileleri ve Gaziler tekne turuna çıkarak körfezdeki koyları gezdiler ve kendilerine ikram edilen öğle yemeğini yediler.