
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA BİLGİLENDİRME
20.10.2015Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ta yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında ilçemizde bulunan muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi… Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Ulaştırma Dairesi Başkanı Alper Kolukısa ve MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Karabulut birer konuşma yaptılar ...
Milas’a 45 milyonluk
yatırım
Konuşması sırasında ilçemizde yapılan ve yapılmakta olan yol çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, "Büyükşehir olduktan sonra yaklaşık 1 buçuk yılımız yapılanmayla geçti. Milas’ta 2014 – 2015 yıllarında toplam 60 kilometre satıh kaplama, ayrıca 415 kilometre bakım ve onarım çalışmalarımız oldu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak hizmet ve çalışmalarımız açısından Milas’ta bizleri yoğun bir 2016 – 2017 dönemi bekliyor. Bu dönemde Milas’ta 240 kilometre asfalt programımız var. Kırsal alanda ise 30 kilometre sıcak asfalt çalışmamız olacak. Atatürk Bulvarı da önümüzdeki yıl yenilenecek ve modern bir görünüme kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi olarak, kent içindeki ilk çalışmamız Milas’ta olacak. Milas için en iyisini yapacağız. Atatürk Bulvarı’nın yanısıra Sanayi caddesinde de yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları yapılacak. Maden kamyonlarının güzergahlarıyla ilgili de çalışmalarımız olacak. Geyik Barajı civarında çıkarılan madenleri taşıyan araçlar için yeni bir güzergah belirlenecek. Böylece, kangren olmuş bir sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Geçtiğimiz yıl Milas’ta 4 buçuk milyonluk bir harcama yapmıştık. 2016 – 2017 çalışma bütçemiz Milas için 45 milyon lira. Herkese hayırlı olsun" dedi.
Halkalı leke ile mücadele
Hida Kılıç’ın sunumunun ardından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç söz alarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Konuşmasına Muğla merkezde oluşturulan Toprak ve Yaprak Analiz Labaratuvarı’nın açılışının Çarşamba günü, yani bugün yapılacağını belirterek başlayan Tufan, "Milas, Muğla’nın tarımı açısından önemli ilçeleri arasında yer alıyor. Bu açıdan ilçelere göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın süre içerisinde kurumumuza ağaç nakil aracı da alınarak, çalışma yapılan alanlarda sorun teşkil eden ağaçların kesilmeden başka alanlara nakledilmesi sağlanacak. Milas’ta ise zeytinlik alanlarda yapılmasını planladığımız bir çalışma var. Halkalı leke olarak bilinen hastalığa karşı bir girişim başlatıldı.Verimi düşüren bu hastalığa karşı mücadele edilmesi için önümüzdeki günlerde belirlenen sahalarda ilaçlama yapılacak" dedi.
Vatandaşlar toplu
taşımadan faydalanacak
Ulaşım konusunda ise Ulaştırma Dairesi Başkanı Alper Kolukısa söz aldı.
Muğla genelindeki toplu taşıma sistemleri ve yapılan dönüşümlerle ilgili bilgiler aktaran Kolukısa, "Milas’ta 10 tane otobüsle toplu taşıma gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 23 araçla Milas-Bodrum Havalimanına yolcu taşıyoruz. Milaspark, Güllük, Ören ve Selimiye taşıma kooperatifleriyle görüşmelerimiz var. Belirli bir bölümünün halk otobüslerine dönüşmesi için çalışıyoruz. İnşallah buralarda da vatandaşlarımız toplu taşımadan faydalanacak" dedi.
Kolukısa’nın ardından kürsüye MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Karabulut geldi.
Karabulut, yaptığı konuşmada ilçemiz merkez ve mahallelerinde yapılan çalışmalara kısaca değindi.
"Altyapıyla ilgili olarak
uzun yıllar sorunsuz bir
yaşam sürdüreceğiz"
Birim yetkililerinin yaptıkları bilgilendirme sunumlarının ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kürsüye davet edildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine, Milas’ta yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Tokat, "Yerel seçimlerle birlikte Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından 2014 yılı diğer kapanan birimlerin tasfiyesi ile geçti. 2015 yılının yazı ise daha verimli oldu. Milas’ta altyapı çalışmaları tamamlandı. 272 kilometrelik bir proje bir yıl gibi bir sürede tamamlandı. Bizim başlattığımız bu çalışmayı daha sonra Büyükşehir’e bağlı MUSKİ devraldı. Altyapı çalışmaları sırasında sorunlarla da karşılaştık. Zaten sorunsuz bir çalışma olmasını da beklemiyorduk. İhalesini imzalarken bile başta ilçemizde yaşayan herkesten yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı özür dilemiştik. Bir yıl yaşanan sıkıntının ardından artık uzun yıllar sorunsuz bir yaşam sürdüreceğiz" dedi.
55 kilometrelik
yol yapımı
Alt yapının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Tokat, "Haziran ayından Ekim ayına kadar yoğun bir üst yapı çalışmamız oldu. 55 kilometrelik yol çalışması yapıyoruz. Milas Belediyesi tarafından 30 - 40 yılda yapılan yol çalışmaları kadar bir yol çalışmasını kısa sürede tamamladık. 132 mahallemiz olmasına rağmen gelirimiz oldukça az. Ama bizler bu görev altında ezilmedik ve ezilmeyeceğiz. Şu anda ilçe merkezinde çalışmalar yapılıyor. 10 – 15 gün içerisinde ilçe merkezindeki çalışmalar tamamlanacak. Daha sonra kapsamlı bir şekilde kırsal kesimde yer alan mahallelerimizin sorunlarına el atacağız. Ben Milas’ta yapılan tüm çalışmalarda emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
İki ayrı noktaya üst geçit
Çevre yolundaki bazı noktalara üst geçit yapılması için Karayolları yetkilileriyle görüşmelerinin olduğunu ve bu görüşmelerin olumlu sonuçlandığını dile getiren Başkan Tokat, "Çevre yolu için yapılmış bir proje var. Ama bu proje henüz hayata geçmedi. Bizler bu süreç içerisinde yayaların güvenliği açısından önem arz eden üst geçitler için girişimde bulunduk. Karayolları ile bir muvaffakatname imzalayarak iki ayrı noktaya üst geçit yapmaya başladık. Çevre yolunda bulunan Pomelon Alışveriş Merkezi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu bölgelere birer tane üst geçit yapıyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte bu üst geçit sayıları daha da artacak" dedi.
Kaynakları çarçur
etmiyoruz
Salonda bulunan muhtarlardan çalışmalar konusunda biraz daha sabretmelerini isteyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tokat, "Milas, mahalle sayısı olarak Muğla’nın en büyük ilçesi. Nüfus oranı olarak ise üçüncü sırada. Bizler yerel yöneticiler olarak muhtarlarımızdan hizmet ve çalışmalar konusunda biraz daha sabır bekliyoruz. Bütün sorunların aynı anda çözülmesi mümkün değil. Milas gerçekten çok büyük bir coğrafya. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi, sorumluluklarının ve görevlerinin altında ezilmemiştir. Yapılacak daha çok işimiz var. Elimizdeki bütçeyi, kaynakları çarçur etmeden etkin hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Atatürk Bulvarı Projesi de çok önemli. Bu caddemizdeki bozuk yollarla ilgili şikayetler var. Ama çok çok iyisi kısa bir süre sonra yapılacak. Altyapının ardından üst yapısıyla Milas’ın çağdaş bir yerleşim yeri olmaya başladığını göreceksiniz" dedi.
Sizlere hesap vereceğiz.
Programın son konuşmacısı olarak kürsüye davet edilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, birimlerin yaptıkları çalışmalara kısaca yeniden değindi.
Sorunların çözümü için çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, "Sorunları öncelik sıralarına göre ele alıyoruz. Hangisi önemli ise öncelikler onlara veriliyor. Bizim görev süremiz 5 yıl. Bu 5 yıl içinde sorunları ele alacağız. İnşallah 5 yıl sonra yine sizlerle bir araya gelerek neleri yaptığımızı ve neleri neden yapamadığımızı açıklayacağız. Yani sizlere hesap vereceğiz. Muhammet başkanımla birlikte işbirliği ve güven ortamı içerisinde çalışıyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
Bunu hak etmiyoruz
Konuşmasının son bölümünde, ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinen Başkan Gürün, "Ülkemizin içerisinde bulunan durum hepimizin içini acıtıyor. Biz böyle bir yönetime layık değiliz, bunu hak etmiyoruz. Barış, huzur ortamı içerisinde, saygı-sevginin büyüdüğü, çocuklar için endişe duyulmadığı, maddi yönden mağdur olunmadığı bir yaşamı hak ediyoruz. En büyük zenginliğimiz insan zenginliğimizdir. Umutsuz olmaya hakkımız yok" dedi.
Bilgilendirme toplantısı, Başkan Gürün’ün yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.