KARİA YOLU YEDİLER MANASTIRI GİRİŞ YOLU YENİLENDİ

24.11.2015

KARİA YOLU YEDİLER MANASTIRI GİRİŞ YOLU YENİLENDİ

Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İlçe genelinde yol çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Bayındırlık  ekiplerinin sürdürdüğü İlçe genelindeki yol bakım, onarım, asfalt kaplama ve parke döşeme  çalışmalarıyla Milas’a gelen yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar daha güvenli ve modern yollarda seyahat ediyor.

Selimiye ve çevresindeki mahallelere daha hızlı şekilde hizmet götürmek amacıyla Fen İşleri Müdürlüğünce kurulan Selimiye Bayındırlık ekiplerince yapılan yola 2.700 m2 parke taşı döşendi

Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve “Yediler Manastırı” olarak bilinen Kapıkırı Karia Antik Kentine giden giriş yolunun yenileme çalışmalarını tamamladı. Yediler Mastırın girişine ulaşımı sağlayan stabilize durumdaki 500 metre uzunluğundaki yolun doğaya ve tarihi dokuya uygun olarak ekipler tarafından altyapısı hazırlandıktan sonra Parke döşemesi yapıldı.

Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, modern ve güvenli yollar için ekiplerin özveriyle çalıştıklarını söyledi. Mat; “Kapıkırı’na gelip Karia yolunu kullanarak  Yediler Manastırına gitmek isteyen  yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlarımızın daha rahat seyahat edebilmeleri için yol bakım, onarım ve parke döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Kültür turizmi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Yediler Manastırının girişine giden yolda ekiplerimiz tarihi dokuya uygun olarak parke döşeme çalışmalarını tamamlayarak yolu vatandaşlarımızın hizmetine sundu.” dedi.