MİLAS BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI DEVAM EDİYOR

26.11.2015


MİLAS BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI DEVAM EDİYOR.
Klasik Belediyecilik hizmetlerinin dışında kültürel ve sanatsal çalışmalara önem veren ve bu çalışmaları destekleyen Milas Belediyesi yazılı eserlerinde ortaya çıkmasında  öncü olmaya devam ediyor. Milas  Belediyesi tarafından Kültür Yayınları kapsamında 2015 yılında 4 eser yayımlandı. Belediyesi´nin katkılarıyla yayımlanan eserlerin sayısı böylece 28´e ulaştı.
 
Milas Belediyesi´nin katkılarıyla yayımlanan eserlerin sayısı 28’e ulaşırken Kültür Yayınları kapsamında sadece 2015 yılında 4 eser okuyucu ile buluştu. 
Şehir kültürünün oluşması, gelecekte Milas ile ilgili araştırma ve çalışma yapacaklara doküman bırakılması, gelecek nesillere Milas’ın dünü ve bu gününü anlatan kaynakların sağlanması, Milas’ı ziyarete gelen yerli - yabancı konuklara kente ilişkin bilgiler aktarılması amacıyla bu güne kadar 28 eser yayımlayan Milas Belediyesi bu yönüyle de farklılığını ortaya koyuyor.
 
Bu güne kadar Kültür Yayınları kapsamında çıkardığı tüm yayımları ücretsiz olarak dağıtan Milas Belediyesi 2015 yılında da 4 eserin basımını sağladı. Geçtiğimiz yıllarda “Şu Milasın içinden NAZMİ YÜKSELEN”,”Duru Doğanın Ressamı”,”Milas Ağzı Sözlüğü” gibi birçok eserin yayımlanmasını sağlayan Milas Belediyesi 2015 yılı içerisinde Milas doğumlu Araştırmacı Yazar Halim Şafak Şanlıdağ’a hazırlattığı “ Arkeoloji ve Aşkıdil Akarca’nın Emeği” , “Arap Saçından Telturlamaya Milas Yemek Kültürü” Cafer Mete tarafındn hazırlanan  “Köy Çocukları ve Köy Enstitüleri” ve Hasan Özkan tarafından hazırlanan “Yöresel Öyküler “ adlı eserleri yayımlaması ile Milas kültürüne ışık tutmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “ yaptıkları kültür ve sanat çalışmalarının yanı sıra , bastırdıkları eserlerle de Milas’ın kültür hayatını hep diri tutmaya çalıştıklarını söyledi. Milas halkının eğitime, sanata, kültüre ve şehrin tarihine olan ilgisini artırmak ve bu alanda çalışma yapan araştırmacılara ışık tutması amacıyla bu alanda yapılan çalışmaları kitap haline getirdiklerini kaydeden Başkan Tokat bu tür çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.
Bastırılan eserler Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünden ücretsiz temin edilebilecek.