
YAVEŞ GARİ SLOGANLI ÇORBA DAĞITIMI YAPILDI
08.12.2015
Milas Belediyesinin destekleriyle Slow Food Bodrum grubu tarafından "Yaveş Gari" sloganıyla gerçekleştirilen, 7-11 Aralık tarihlerini kapsayan "Toprak Ana Günleri" başladı.
Slow Food tarafından dünyada kutlanan "Toprak Ana Günleri" kapsamında Milas pazaryerinde de "Tarhana Çorbası" ile "Tatlı Mayalı Nohut Ekmeği”" ikramları yapıldı.
Slow Food Yaveş Gari Toprak Ana Günleri adıyla düzenlenen etkinliğe katılan Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat tezgahın arkasına geçerek vatandaşlara, tarhana çorbasında ikram etti. Etkinliğe Bodrum Tohum Derneği üyeleri de katkıda bulundu.
Slow Food Bodrum Gönüllüsü ve Bodrum Kent Konseyi Tarım Grubu Lideri Deniz Kurtsan, merkezi İtalya’da olan Slow Food’un dünya üzerindeki yaklaşık 1.200 yerel grubuyla birlikte dünyada; iyi, temiz ve adil gıdayı, sürdürülebilir tarım ve balıkçılığı destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: "Biz de Milas ve Bodrum’da bu örgütün gönüllüleriyiz. Hiçbir ücret talep etmeden, kendi cebimizden katkılarımızla şefler, akademisyenler, lokanta sahipleri olarak yerel kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda öncelikle yöremizde unutulmaya yüz tutmuş ürünleri aradık. Unutulan ürünlerin başında Nohut ekmeği geliyor. Daha sonra tarhana çorbası gelmekte. Amacımız çiftçilere destek vermek ve tüketicilerin sağlıklı, taze, doğal, ekolojik ve doğru ürünlere yönelmelerini sağlamak. Toprak Ana Günleri kapsamında Milas’ta sağlıklı beslenme seminerleri de düzenledik. Seminerlerdeki esas konu; sağlıklı, doğru ve dengeli beslenme ve halkımızın bilinçlendirilmesine yöneliktir. Bugünkü Milas pazaryerindeki etkinliğimizde ise tarhana çorbası ile tatlı mayalı nohut ekmeği ikramlarımız oldu. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimize destek verenMilas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat’a , Başkan Yardımcımız Zeynep Mat’a ekibine çok teşekkür ederim" dedi.