MİLAS KENT MÜZESİ KURULUYOR.

15.01.2016


Milas’ın tüm yazınsal ve tarihsel geçmişinin yer alacağı Kent Müzesi projesinin hayata geçirilmesi için yapılan ziyaretler devam ediyor.

Milas Belediyesince Çöllüoğlu Hanı’nda kurulması planlanan “Milas Kent Müzesi” için ön hazırlık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

Müzenin koordinatörlüğüne getirilen Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve Milas Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu Arkeolog Üyesi İsmail Ernur Öztekin’le birlikte, ön hazırlıklar için yapılan ziyaretler devam ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaretlerini gerçekleştiren Berber, ”Adım adım gideceğiz. Aceleye getirmeden, son derece profesyonel olarak bu işi kotaracağız. Dünyada bu işin nasıl yapılacağını biliyoruz. Türkiye’de de bu işi yaparken kendimizi geliştirdik. Nasıl olması gerekiyorsa, profesyonelce bunu hep birlikte yapacağız. Bizde bilgi var ama sizin katkınız olmadan olmaz” diye konuştu.

Berber çalışmaların 10 ay içinde bitirilerek Milas Kent Müzesi’nin hayata geçirilebileceğini de sözlerine ekledi.