MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

07.03.2016

Milas Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

17 Ana 6 Ek gündemin görüşüldüğü toplantı saat 14:00 de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşti.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Başkan Tokat 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı ve Milas Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Kadınlar arası Voleybol karşılaşmaları hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı ve 8 Mart akşamı oynanacak final maçına davet etti.
Gündemin 2. Maddesi Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 6.900.000.00 TL kredi kullanılması idi. Burada bir açıklama yapan Başkan Tokat ;2015 yılında verilen temliklerin 2016 yılına aktarılması nedeniyle borç limitlerimiz dolmuş  arazi satışlardan gelir elde etme yoluna gitmiştik. 2016 yılında İller Bankası tarafından alınan karar gereği Belediyeler yeniden borçlanabiliyorlar.Tek şartları Piyasadaki diğer bankaların koşullarının araştırılması.İller Bankasının koşulları daha iyi ise borçlanabilinecek. Meclisimizce alınan satış kararlarının gerçekleşmesi 4-5 ayı bulacak.Bu nedenle bu parayı kullanıp borçlanmamız gerekiyor.Bu para alt yapıdan kaynaklanan üst yapı giderlerine,132 mahallemizden gelen talepleri karşılamada ve spor kompleksimizin tamamlanmasında kullanılacak”dedi.
Gündem maddesine yapılan oylamada 6 Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyesi 4’de Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesinin red diğer meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edildi.
3. maddede ise Güllük Mahallesine kurulması düşünülen Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için yer tahsisi yapılmasıydı.Yapılan görüşmede Belediyeye ait bir adet lojmanın 3 yıl süre ile İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi kararlaştırıldı.
Çeşitli Müdürlüklerden gelen diğer 15 gündem maddelerinin ise ilgili komisyonlarca görüşülmesi kararlaştırıldı.
Ek  gündem maddelerine geçildiğinde   ise  daha önceki meclis toplantılarında komisyona havale edilen maddeler görüşüldü.
Mart ayı meclis toplantısı Meclis üyelerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu.