Başkan Tokat Arkeo Park alanında incelemelerde bulundu.

06.04.2016

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Arkeo Park alanında incelemelerde bulundu.

İçerisinde Hekatomnos anıt mezarı,Milas Halısı,Milas evi gibi çeşitli müzelerin de olacağı Uzunyuva Arkeo park alanında incelemelerde bulunan Başkan Tokat çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kazı ve restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği bu yıl içerisinde açılması planlanan Arkeo park alanını inceleyen Başkan Tokat Müze Müdürü Güliz Savran ile de kısa bir toplantı yaptı.
Toplantıda Hekatomnos kazı alanı çevresinde bulunan kamulaştırmaları tamamlanan binaların yıkılması, Müze alanına girişlerin bulunduğu Postane yokuşu ve Tabakhane caddesi üzerindeki yoların düzenlenmesi , çevre düzeni ve sokak sağlıklaştırılması konuları hakkında Müze Müdürü Güliz Savran Başkan Tokat’tan yardım istedi.
Gerekli çalışmaların başlatılması için birim müdürlerine talimat veren Başkan Tokat Arkeo park alanı için Milas Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız dedi.
Toplantıda ayrıca Ören mahallesinde çalışmaları devam eden Arkeo park alanı hakkında da görüşmeler yapıldı.  Yapılan görüşmeye Yeniköy  Elektrik Üretim  A.Ş. (YEDAŞ) müdürü Muhammet Koban’da katıldı