BİLGİLENDİRME GEZİLERİ DEVAM EDİYOR..

25.05.2016

BİLGİLENDİRME GEZİLERİ DEVAM EDİYOR..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Birim Müdürleri ile beraber Kırsal Mahallelere başlattığı geziler devam ediyor.
Ören ,Bafa ve çevre mahallelerinin ardından bilgilendirme gezisi bu defa Selimiye ve çevre mahallelerine oldu. Başkan Yardımcıları Zeynep Mat,Faik Karagöz,Meclis Üyeleri Mehmet Ali Mekik,Halil Kocabaşoğlu ve birim Müdürleri ile beraber Selimiye  ve çevresindeki kırsal mahalleleri ziyaret eden Başkan Tokat yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Sırasıyla Eğridere,Danişment,Etrenli,Şenköy,Ekindere,Derince,Günlük ve Sakarkaya mahallelerinde Muhtar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelinerek yapılan hizmetler aktarıp 2016 yılı içerisinde yapılması istenen talepler dinlendi.
Başkan Tokat Büyükşehir yasası,Hayvan toplama merkezi,Arazi satışı ve 2016 yılı içerisinde planlanan çalışmalar gibi bir çok konu hakkında açıklamalar yaptı.
Büyükşehir yasası gereği 132 mahalleye çıktıklarını ,gelirlerinin çoğunun elinden alınmasına rağmen ve her mahalleye eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını, bahane üretmeden kısa vadede kendi çarelerini yaratmak adına arazi satışlarına yöneldiklerini belirten Başkan Tokat 2016 yılı içerisinde de hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.
Başkan Tokat sözlerine şöyle devam etti.
“2016 yılında Büyükşehir Belediyemiz en fazla yatırım bütçesini Milas için ayırdı. Bizde Milas Belediyesi olarak tüp çalışma programlarımızı kırsal mahallelerimiz için yapıyoruz. Bu gün burada sizlerle olmamızın sebebi sizlerin taleplerini dinlemek ve yapılacak olan çalışmaların Müdürlerimiz tarafından yerinde görülmesi.Milas merkezindeki üst yapı çalışmalarımızı tamamladık,şimdi kırsal mahallelerimize yönelik çalışmalarımız başlıyor.İhalelerimizi yapıyoruz. Sizlerin talepleri doğrultusunda plan ve programlarımızı şekillendiriyoruz.Önümüzdeki 3 yıl içerisinde kırsal mahallelerimizdeki değişimimi herkes görecek” dedi.
Mahalle muhtarları ve sakinlerinden gelen talepleri yerinde inceleyen Tokat birim Müdürlerine talepleri not aldırıp çalışma programına konulması talimatı verdi.
Başkan Tokat Şenköy ziyareti sonrası  dün şehit olan Muğla’lı Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesine katılmak için  gezisini sonlandırdı. Diğer mahallelerde  ise bilgilendirme toplantılarına Başkan Yardımcıları,Meclis üyeleri ve birim Müdürleri tarafından  devam edildi.
Bilgilendirme gezisi yarın yine Selimiye ve çevresindeki mahallelerde devam edecek.