YERLİ TURİZM ACENTELERİ MİLAS’TA İNCELEME YAPTI.

10.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla ilçemize gelen İzmir ve Aydın bölge  Turizm Acente  Temsilcileri ilçemizde gezi ve inceleme programı gerçekleştirdiler.Tabiat ve Kültür varlıklarının yanı sıra Milas yemek kültürünün incelendiği programda temsilcilere Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu Arkeolog İsmail Ernur Öztekin tarafından bilgi aktarıldı.

İzmir  ve Aydın bölge acentelerine yerli turizme dönük olarak “Kıyıdan Kırsala” sloganı adı altında Muğla ve çevresine ait Turizm destinasyonlarını tanıtım amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen  aktif yerli turizm yapan 17 acentenin 35 temsilcisi Milas’a gelerek çeşitli incelemelerde bulundu.
Dün Menteşe’den başlayan daha sonra Datça’da inceleme yapan acente temsilcileri buradan feribot ile Bodrum’a geçti.Bodrum incelemesinin ardından Milas Çöllüoğlu Han’ına gelen acente temsilcilerine Milas Belediyesi tarafından yöresel yemekler ikram edildi.Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey ve Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ında bulunduğu yemek sonrası temsilcilere Milas Belediyesinin Kültür yayınlarından hediye edildi.
Baltalı Kapı,Hekatomnos Anıt Mezarı ,Hacıali Ağa Konağı,Çöllüoğlu Hanı,Arasta, Salı Pazarı, Gümüşkesen Anıtı, Hacıilyas Meydanı ve Macar Evlerinden oluşan Milas Kültür rotasını inceleyip çeşitli notlar alan Acente yetkilileri daha sonra Milas’tan ayrıldı.