DİLENCİLERE KARŞI TABELALI UYARI

24.03.2017

Milas Belediyesi, halkın dini duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik denetimlerini artırdı.

Kent merkezinde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilencilere karşı Milas Belediyesi Zabıta ekipleri yaptığı rutin denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de değerlendirerek dilencilere yönelik düzenlendiği çalışmaları yoğunlaştırdı.
Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ayrıca yaptırıp kentin çeşitli yerlerine astığı uyarı tabelaları ile vatandaşların dilencilere para vermemeleri konusunda bilinç oluşturmaya çalışıyor.
“Dilencilere verilen her kuruş dilenciliği arttırmaktadır.Dilencilikle mücadele etmek için para vermek yerine yardım kuruluşlarına yönlendirelim” yazılı tabelaları kavşak ve halkın yoğun kullandığı cadde ve yollara monte eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu yöntem ile vatandaşlar üzerinde duygu istismarını önleme amaçlı farkındalık yaratıp kentteki dilenci oranını düşürmeyi hedefliyor.
DİLENCİLERE PARA VERMEYİN
Yasalar çerçevesinde dilencilere sadece  5326 sayılı kabahatler Kanunu, 33. maddesi gereğince yasal işlemler gerçekleştirip şehir dışına kadar çıkarabildiklerini belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri , vatandaşların dilencilere merhamet gösterip para vermemeleri istedi.