ACENTALARDAN 2. İNCELEME

25.04.2017

YERLİ TURİZM ACENTELERİ MİLAS’TA 2. İNCELEMEYİ  YAPTI.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonuyla ilçemize gelen İzmir ve Kuşadası bölge  Turizm Acente  Temsilcileri ilçemizde gezi ve inceleme programı gerçekleştirdiler.Tabiat ve Kültür varlıklarının yanı sıra Milas yemek kültürünün incelendiği programda temsilcilere Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu Arkeolog İsmail Ernur Öztekin tarafından bilgi aktarıldı.
İzmir  ve AKuşadası bölge acentelerine yerli turizme dönük olarak “Kıyıdan Kırsala” sloganı adı altında Muğla ve çevresine ait Turizm destinasyonlarını tanıtım amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen  aktif yerli turizm yapan  acentelerin temsilcisi Milas’a gelerek çeşitli incelemelerde bulundu.
Baltalı kapı Uzunyuva ve Hacı Aliağa Konağı gezilerinin ardından Milas Çöllüoğlu Han’ına gelen acente temsilcilerine Milas Belediyesi tarafından yöresel yemekler ikram edildi. Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ında bulunduğu yemek sonrası temsilcilere Milas Belediyesinin Kültür yayınlarından hediye edildi.
Baltalı Kapı,Hekatomnos Anıt Mezarı ,Hacıali Ağa Konağı,Çöllüoğlu Hanı,Arasta, Salı Pazarı, Gümüşkesen Anıtı, Hacıilyas Meydanı ve Macar Evlerinden oluşan Milas Kültür rotasını inceleyip çeşitli notlar alan Acente yetkilileri daha sonra Milas’tan ayrıldı.