MİLAS BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI 1. OTURUMU TAMAMLANDI.
09.05.2017Milas Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumunu tamamladı.2. oturum Cuma saat 10.00’da Aşkıdil akarca Salonunda gerçekleşecek.
16 ana 4 de ek gündem maddesinin görüşüldüğü Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşti. Hayri Balcı,Zeliha Arpazlı,Halil Ilbıra ve Mehmet Öztaş’ın katılmadığı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Tokat geçirdikleri rahatsızlık sonrası iyileşerek tekrar meclise gelen Tevfik Kırçın,Melih Aslangiray ve İlknur Öner’e geçmiş olsun dileklerini iletti.Başkan Tokat ayrıca 24 Mayıs tarihinde İstanbul Karaköy’de açılışı yapılacak olan 2011-2016 arasında ödül almaya hak kazanmış Uluslararası Turhan Selçuk Karikatürleri sergisine tüm meclis üyelerini davet etti.
Başkan Muhammet Tokat’ın konuşmasının ardından gündemin 2. Maddesinde bulunan 2016 mali yılı kesin hesap cetvellerinin görüşülmesine geçildi.Yapılan oylamada Kesin hesap cetvellerinin Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmesine ve meclisin 2. oturum günü olan 12 mayıs tarihinde görüşülmesine karar verildi.
Mayıs ayı meclis gündeminde olan 3,4,5,6,7,8,10,11,12,13,14 ve 15. maddeleri İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin 9. Maddesinde bulunan TEDAŞ Menderes Bölge Müdürlüğünce İlçenin muhtelif mahallelerinde bulunan parsellerin Kıymet Takdirleri üzerinden devir edilmesi isteği oy birliği ile kabul edildi. 16. Maddenin görüşülmesinde ise gecen mecliste ilgili komisyonlara gönderilen bazı maddeler red bazıları ise kabul edildi.
Ek gündemin ilk sırasında yer alan Güllük mahallesinde Hermias Ve Manastır caddeleri arasının içkili yerler bölgesine alınma konusu İçkili yerler tespit komisyonuna gönderildi. 2. Ek gündem maddesi kabul edilirken 3. Maddede yer alan Hacıilyas Mahalle Muhtarlığına geçici olarak personel görevlendirilmesi isteği AKP grubu tarafından verilen beş red oya karşı oy çokluğu ile kabul edildi.
Ek gündemin son maddesinde ise Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Kapalı Spor Salonunun Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsisi konusu vardı. Gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Şevketiye mahallemizde Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Spor salonumuzun kesin kabulünü yaptık. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında salonun aylık giderlerini karşılamamız mümkün görünmüyor.Ayrıca İlçemizdeki kapalı spor salonu önümüzdeki günlerde yıkılacak ve maçlar bizim kapalı spor salonumuzda oynanacak. Ancak kurallar gereği de Milas Belediyespor takımlarımız müsabakalarını kendi salonlarında oynayamıyorlar. Bu saydığımız iki sebepten ötürü Salonumuzu 5 yıl süre ile Muğla Büyükşehir Belediyemize tahsis etmemiz gerekmektedir” açıklamasında bulundu.Başkan Tokat’ın açıklamalarının ardından geçilen oylamada AKP ve MHP gruplarının red oylarına karşı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Mayıs ayı meclis toplantısının 1. Oturumu dilek ve temennilerin dinlenmesinin ardından son buldu.