MİLAS BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

02.03.2018

MİLAS BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI TOPLANTISI YAPILDI

Milas Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı, dün saat 10:00’da Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda, 9 ana ve 6 ek gündem maddesiyle yapıldı.
Gündem maddelerine geçmeden once Belediye Başkanı Muhammet Tokat, daha once Meclis’te alınan 9 milyon TL borçlanma ile ilgili olarak bilgi verdi ve yapılan görüşmeler sonucu en uygun teklifi veren Halkbankasıyla 1.40 faizli, 60 ayda geri ödemeli 9 milyon liranın alındığını, bu sayede piyasa ve çalışanların alacaklarıyla ilgili olarak önemli bir rahatlama sağlandığını belirtti ve meclis üyelerine bu karar nedeniyle teşekkür etti.
Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Başkan Tokat, bu yılın Milas Belediyesi’nin kuruluşunun 150. Yılı olduğunu, bu nedenle, Belediyenin logosunda 150. Yıl bandının yer alacağını, bu arada da, Belediyenin logosunun güncellenmesiyle ilgili düşünceler bulunduğunu, logodaki tütün ve pamuğun varlığının artık tartışıldığını, bunun yerine, Milas’ı daha iyi tanımlayacak bir logo için de Meclis’ten oluşturulacak 5 kişilik bir komisyonun, dışarıdan uzmanlardan da destek alarak, logoda yapılacak değişikliklerle ilgili bir çalışma yapmasını önerdi. Beş kişilik komisyona meclis üyelerinden Ahmet Kılbey, Ece Gülen, İlknur Öner, Hürol Önder ve Mevlüt Kiriş, partilerinin önerisi üzerine seçildiler.
YENİ FUAR ALANI VE YÖRESEL ÜRÜNLER SATIŞ YERİ
Bir diğer önemli gündem maddesi ise, artık geleneksel hale gelen Milas Fuarlarının yapılacağı daha uygun ve havalimanına da yakın bir Fuar alanının oluşturulması için Kaymakamlık, Belediye ve Odalar işbirliğiyle bir çalışma yapılmasıydı. Başkan Tokat, konuyla ilgili yaptıkları istişareler sonrası, en uygun yerin, Koru yolu üzerindeki, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan, yaklaşık 27 dönümlük eski Süt Birliği arazisi olarak belirlendiğini belirterek, uzman bir firmayla burasının bir GEKA projesi olarak hazırlanması için, şimdilik tahsis kararı yerine, uygun olduğu doğrultusunda bir meclis kararı gerektiğini belirtti. Üyelerden Enver Tuna, uluslararası bir fuar alanı için, otopark yerleriyle birlikte daha geniş bir Alana ihtiyaç olduğunu, belirlenen yerin çevresinin mera olması nedeniyle genişlemesinin mümkün görünmediğini belirtirken, meclis üyesi Mehmet Öztaş ise, Koru yolunun havalimanına yakın olduğunu, ancak fuara gelenlerin Milas’a çok fazla bir faydasının olamayacağını düşündüğünü belirterek, Milas’a daha yakın bir yer olmasının uygun olacağını belirtti.
Başkan Tokat, “bunları da sürdürülecek çalışmalar sırasında değerlendirelim, başka yer de bakalım, ancak şimdi bu GEKA projesinin başlatılabilmesi için Koru yolundaki arazi ile ilgili böyle bir karar da alalım, iş yürüsün, çünkü başka ilçelerin de bu yönde talepleri var, geri kalmayalım” deyince, meclis, gereken kararı oybirliği ile aldı.
BELEDİYE TAŞINMAZLARININ KİRALANMASI
Bafa, Selimiye, Güllük’teki kiralanma süreleri dolan Belediye Taşınmazlarının nasıl kiraya verileceğine ilişkin olarak Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu okundu ve komisyon kararı gereğince taşınmazların, ihale yoluyla ve 10 yıllık sürelerle kiralanmasının uygun olduğu kararlaştırıldı.
EK GÜNDEM MADDELERİ
Belediyede şimdiye kadar taşeron firmalar üzerinden çalıştırılan taşeron işçilerin belediye şirketlerinde istihdam edilmesi yönündeki hükümetin aldığı karar doğrultusunda, Belediyeye ait Örtaş Ören Tanz. Sat. Tur. Ve San. A.Ş.’nin isminin “Milas Belediyesi Emek Personel Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.” olarak değiştirilmesi, sermayesinin 800.000 liradan 2.000.000 liraya çıkartılması ve eski olan tüzüğünün de Türk Ticaret Kanunu’na göre tadil edilmesi Kabul edildi.  Bu Meclis Kararına göre, dün yapılacak olan Örtaş Genel Kurulu’nda, bu değişiklik kararları görüşülerek, taşeron işçilerin bu belediye şirketinde istihdam edilmesi planlanıyor.
Bir önemli gündem maddesi de, belediyenin ek binasında vatandaşlara hizmet vermek üzere alınan yeni Ozalit ve kopyalama makinasının hizmete esas ücret tarifesinin belirlenmesi talebi idi. O da plan bütçe komisyonuna, araştırma yapılarak ücret belirlenmesi için havale edildi.
Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, Afrin’de dün şehit olan 8 askerimize rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileklerini iletmesi sonrası sona erdi.