AŞIK VESYEL ŞİİRLERİ VE TÜRKÜLERİ İLE ANILDI.

26.03.2018

Halk Ozanı Âşık Veysel, ölümünün 45’nci yıldönümünde bir kez daha saygı ve özlemle anıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire tarafından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda düzenlenen anma gecesini  Muğla Büyükşehir ve Milas Belediyesi Meclis Üyesi Murat Yazar ve kalabalık halk topluluğu izledi.
Kendisi gibi halk ozanı olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği bağlama ustalarından biri olan Cengiz Özkan, düzenlenen anma gecesinde Âşık Veysel’in hayatından kesitler sunarken, okuduğu şiir ve türkülerle de geceye katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.
Âşık Veysel’in hayatının kendi sesinden aktarıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan gecede Cengiz Özkan, bir saati aşkın bir süre sahnede kalarak, Âşık Veysel’in türkülerini seslendirirken, anma gecesinin sonunda geceye katılan Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Yazar tarafından Özkan’a ve gecenin düzenlenmesini sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.
Sanatçıya hem çiçek, hem de plaket takdim eden Meclis Üyesi Yazar; “Bu akşam bir kez daha 45 yıl önce aramızdan ayrılmış olmasına rağmen büyük usta Âşık Veysel’e hayran kaldık. Onu saygı ve özlemle andığımı belirtmek istiyorum” dedi.