BELEDİYE EKİPLERİ ZEYTİNLERİ TOPLUYOR

17.11.2020

Milas Belediyesi, kent içindeki parklarda ve sokaklarda mülkiyeti Belediye’ye ait olan zeytinleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince toplamaya başladı.

“Soğuk Sıkımla Kaliteli Yağ Elde Edeceğiz”

Milas’ta bulunan park, bahçe ve sokaklardaki Belediye bünyesinde bulunan zeytin ağaçlarında yetişen zeytinler Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince toplanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Park Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban, kent içindeki park bahçelerde ve sokaklardaki zeytinlerin ekipleri tarafından toplanmaya başlandığını belirtti. Çalışmalara devam edileceğini aktaran Mustafa Çoban, kırsal mahallelerdeki Belediye’ye ait zeytinliklerin şu an için buna dahil olmadığını belirtti.

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat da zeytinlerin hasat edilmesi hakkında konuşarak, “Belediyemize ait zeytinlerin toplanması işine Ören bölgesinden başladık. Erken hasat ve soğuk sıkımla kaliteli yağ elde etme amacındayız. Bu yıl zeytinin bol olmaması nedeniyle yaklaşık 12 ton kadar yeşil zeytin toplayacağız.” dedi.