11. ULUSLARARASI TURHAN SELÇUK KARİKATÜR YARIŞMASI BAŞLIYOR

23.11.2020

“11. ULUSLARARASI TURHAN SELÇUK KARİKATÜR YARIŞMASI”

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 11.si düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması başvuruları başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 01 Mayıs 2021 olarak belirlendi.Konu kısıtlamasının olmadığı  yarışma tüm çizerlere açık olacak .

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da yer aldığı seçici kurulda karikatüristler Kamil Masaracı, İzel Rozental,  Ohannes Şaşkal, Tayfun Akgül, Zeynep Özatalay, Muhammet Bakır, Agnes Lanchon, Mehmet Nergiz   ve Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk isimleri yer alacak. Yarışmanın koordinatörlüğünü ise Bülent Örkensoy üslenecek.

Yarışma sonuçlarının 31 Mayıs 2021 tarihinde açıklanacak olup ödül töreni ise 17 Eylül’de gerçekleştirilecek. Ödül töreniyle birlikte Turhan Selçuk Karikatürlü Ev içerisinde sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergileneceği bir sergi açılacak. Sergi 1 Ekim 2021 tarihine kadar açık kalacak.

Yarışmanın birincisine 7.500, ikincisine 5.000 ve üçüncüsüne 3.000 türk lirası ödül verilecek.

Yarışmaya katılacak sanatçıların eserlerini “11. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması - Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü , Hisarbaşı Mahallesi Belediye Caddesi No:24/A  48200 Milas, Muğla”  yada kulturyarisma@milas.bel.tr  e-posta adreslerine göndermesi gerekiyor.

KONU: Serbest

KOŞULLAR:

1-      Yarışma tüm çizerlere açıktır.

2-      Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

3-      Teknik serbesttir. Çizer yarışmaya en fazla 5 eserle katılabilir. Eserler orijinal ya da baskıya uygun 300 dpi ve jpg formatında olmak üzere e-posta ile de kabul edilebilir. Farklı formatlarda gönderilen; açılmayan ve açılamayan dosyalardan kurumumuz sorumlu değildir.

4-      Gönderilecek karikatürlerin boyutu en fazla 30x40 cm. olmalıdır.

5-      Katılımcılar, eserinin arkasına büyük harflerle adını, soyadını, adresini, e-postasını, ülkesini ve telefon numarasını yazmalı; kısa bir özgeçmişini zarfın içine koymalıdır.

6-      Karikatürler,  1 Mayıs 2021 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmiş olmalıdır.

11. ULUSLARARASI TURHAN SELÇUK KARİKATÜR YARIŞMASI
Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
48200 Milas-Muğla/TÜRKİYE
www.milas.bel.tr • e-posta: kulturyarisma@milas.bel.tr

7- Yarışma sonuçları 31 Mayıs 2021 tarihinde açıklanacaktır.

8- Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler kültürel amaçlı kullanılabilir, yayınlanabilirler. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar. Eserler Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de saklanacaktır.

9- Jüri tarafından seçilmiş olan eserler sergilenecek ve albümde yer alacaktır.

10- Ödül töreni 17 Eylül 2021 tarihinde yapılacaktır. Aynı tarihte sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergi açılışı Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de gerçekleştirilecektir.
Sergi 01 Ekim 2021 tarihine kadar açık kalacaktır.

11- Özel Ödül kazananların konaklama ve yemek giderleri karşılanacaktır. Yol masrafları kendilerine aittir. Yarışmada 1. 2. ve 3. olan yarışmacıların yol, konaklama ve yemek masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

SEÇİCİ KURUL

Muhammet Tokat (Milas Belediye Başkanı)
Ruhan Selçuk
Kamil Masaracı
İzel Rozental
Ohannes Şaşkal
Tayfun Akgül
Zeynep Özatalay
Muhammet Bakır
Agnes Lanchon
Mehmet Nergiz

Koordinatör
Bülent Örkensoy

ÖDÜLLER:

Birincilik Ödülü:         7.500,00

İkincilik Ödülü:           5.000,00 ₺

Üçüncülük Ödülü:      3.000,00 ₺

Diğer Özel Ödüller: Çeşitli kuruluşların, dernek, gazete, sanat dergileri, sendika, ajans ve kişilerin koyacakları özel ödüller.

Not: 08 Mayıs 2021 tarihinde jüri toplantısı yapılacaktır.